31 maj 2022
19:00

Bälaryds IK

Referat: Bodafors SK - Bälaryds IK

Det har väl aldrig funnits något vägvinnande i att släppa in billiga mål bakåt och själv vara ineffektiv framåt om man är ute efter att vinna fotbollsmatcher. A-laget föll därför lika tungt som regnet över Emåvallen när det blev förlust mot Bodafors SK. BSK vann till slut med 4-2 (1-0) och detta efter en match där vår egen insats får anses som medioker. Första halvlek var rent dålig! Vi fick inte spelet att funka, agerade tveksamt och tog mycket felbeslut. Och framåt hände inte mycket heller, vi hade egentligen bara en riktigt bra målchans under första 45 minuterna men den var å andra sidan desto farligare. Theo Jarl tryckte iväg ett distansskott som satt klockrent i stolpen. Men istället för ledningsmål för oss där så tog det bara ett par minuter innan BSK istället gjorde 1-0 och detta resultat stod sig sedan halvleken ut.

Vi konstaterade i pausvilan att första halvlek varit allmänt skräp och var överens om vad vi behövde förbättra till andra halvlek. Och andra blev sedan lite bättre från vår sida. Åtminstone offensivt på så vis att vi skapade mycket framåt men samtidigt så gjorde vi mycket individuella misstag med olyckliga bolltapp mm som vi straffades för bakåt. Kushtrim Komoni gjorde denna kväll debut i BIK-tröjan och firade detta med att trycka dit 1-1 efter ungefär timmen spelad och det kändes då som att vi fått ett gott läge att jobba vidare utifrån. Men bara två minuter efter ”Kurres” kvittering tilldömdes BSK straff som de förvaltade på bästa sätt fram till 2-1 och vi var åter i underläge. Och sedan hade vi massor med chanser att sätta dit 2-2 men lyckades inte få in bollen även om den dansade på mållinjen vid ett par tillfällen. Och hemmamålisen gjorde ett knippe räddningar på fina lägen. Hade vi bara lyckats sätta 2-2 så vågar eder man vid tangenterna nästan lova att vi tagit med oss minst en pinne hem men istället blev det så som det ofta blir när man har bränt en massa lägen: det andra laget sticker upp och gör mål istället. I 80:e minuten lyckades hemmalaget göra 3-1 och bara nån minut senare kom även 4-1. Vi lyckades sedan reducera till 4-2 genom Adam Swärd och hade ytterligare ett par kalaslägen men brände även dessa och slutresultatet skrevs till just 4-2.
Släpper man in fyra mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher men faktum är ju såhär efteråt att vi skapade tillräckligt med klara chanser för att kunnat ha gjort fyra eller till och med fem mål även vi. Men så blev det inte denna gång. Vi har inget att skylla på utan kort och koncist presterade vi inte tillräckligt bra som lag för att kunna vinna denna kväll. Vi får ladda om och ta nya tag i nästa match då IFK Österbymo gästar Tallåsen. Då ska vi se till att vara betydligt mer på tårna och förhoppningsvis har krutet i målbössorna torkat till dess.